domingo, 27 de octubre de 2013

Confitura de prunes

La recepta pas a pas.

La setmana passada vaig tenir una mica de temps i unes prunes de sobres amb les que no sabia que fer i que no volia llençar, pel que em vaig decidir a fer una confitura, desafortunadament  la primera proba va sortir fallida, però a la segona, aquesta que mostro en les imatges de sota ha sortit per xupar-se els dits.





Escollir les prunes que tinguin un bon aspecte.





Pelar i des-pinyolar, hi ha qui no les pela per trobar una certa textura al final




La majoria de formules aconsellen posar 1 kg de sucre per kg de fruita, jo hi vaig posar només 800 grms de sucre per que no fos exageradament dolça, tot i això ha sortit molt dolça.



Deixar macerar durant 1 hora a la nevera, després bullir a foc lent durant 3/4 d'hora i afegir el suc d'una llimona, per que agafi consistència, i deixar bullit 1/4 d'hora més. 



Deixar refredar i posat en pots prèviament esterilitzats, (bullir 5 min incloent-hi les tapes) omplir els pots quan siguin frets i si voleu conservar-la durant molt temps un cop tancats tornar-los a bullir al bany Maria, fins a l'altura de la tapadora durant 5 min més.


Tindreu una melmelada al vostre gust per molt de temps

No hay comentarios:

Publicar un comentario